Apptips voor je Mac, iPad en iPhone

Gebruik Choosy om makkelijk met meerdere browsers te werken

Choosy is een Mac applicatie die je als default browser kunt (nee móet, anders heb je er echt niks aan) instellen. Links die je buiten een browser opent worden dan door choosy afgevangen (alsof Choosy dus een browser is). Op dat moment kun je kiezen met welke browser je de link opent.

Ik gebruik het voornamelijk op m’n laptop waar ik Chrome uitsluitend voor diensten gebruik die gerelateerd zijn aan m’n lopende project. Al het andere doe ik in Safari en af en toe vind ik het fijn om iets met Firefox te openen om zo te voelen hoe die browser zich ontwikkeld. Afijn, eerst even een keuze maken (kan met toetsenbord of muis) met welke browser de link te openen scheelt een handvol ergernissen op een dag.

Je kunt ook regels opstellen voor het openen van links. Youtube links kunnen dus bijvoorbeeld direct naar Chrome, GMail naar Safari en Jira links wederom naar Chome. Zo hoef je niet élke keer te kiezen en ook dat scheelt weer een handvol ergernissen. Kortom: Choosy maakt je leven een stuk mooier.


Geplaatst

in

door

Tags: