Apptips voor je Mac, iPad en iPhone

Libraries delen via dropbox

Dit is een tip voor powerusers met verschillende computers en een dropbox account!

Als je meerdere computers gebruikt (bijvoorbeeld een laptop en een iMac) dan loop je nog weleens tegen het probleem aan dat bepaalde programma’s niet dezelfde gegevens bevatten. Zo is het nogal onhandig om op twee computers je foto’s in iPhoto bij te houden. Hier is echter een vrij simpele oplossing voor.

Veel programma’s zoals iPhoto slaan hun gegevens op in 1 bestand, een library. Deze libraries zijn vaak in de map ~/Library/Application Support/ te vinden. Om deze library op verschillende computers benaderbaar te hebben heb je bv. Dropbox nodig. Dropbox houdt een bepaalde map op je computer gesynct met andere computers. Het enige wat je hoeft te doen is je iPhoto library te verplaatsen naar een map in je dropbox.

Als je dit gedaan hebt start je iPhoto op met de ALT-knop ingedrukt. Nu vraagt iPhoto aan je waar je zijn gegevens vandaan wilt halen. Je wijst de library aan in je dropbox en klaar. Het opstarten met de ALT-knop en het aanwijzen van de library doe je ook op je tweede computer en alles is altijd “in-sync”. Programma’s kunnen soms moeite hebben als je op allebei de computers nu hetzelfde programma draait, dus kijk daar mee uit.

Wat andere app’s waarmee je dit trucje kunt uithalen:

Opmerking: alle handelingen die hierboven staan beschreven zijn voor eigen risico!


Geplaatst

in

door