Categorieën
Shortbits

Telfort niet blij met third-party app

De Sr Propositie Marketeer Telfort was niet blij toen hij een dag na de lancering van de officiële app van Telfort de gratis app Telstatus in de AppStore zag verschijnen.

De maker van Telstatus kreeg argwaan door een 1-ster review in de App Store:

Nu kan ik me voorstellen dat het vervelend is dat je internet verbruik niet goed wordt getoond, maar om dan meteen een 1 ster review te geven verbaasde mij wel. Je kan in iTunes ook van een persoon zijn andere reviews bekijken en viel het me op dat de persoon die de review plaatste ook een 5 sterren review plaatste bij de officiele app van Telfort

Meer op het blog van Telstatus maker Eric Mulder: Telfort bang voor app Telstatus?

Categorieën
Shortbits

Binnenkort ook Flight Control op je Mac

Firemint heeft bevestigd dat ze Flight Control HD al werkend hebben op het Mac-platform. De komende dagen kunnen we nog meer aankondigingen verwachten van ontwikkelaars die huidige iPad-games gaan overzetten naar het Mac-platform.

Aldus iPadPlanet in ‘Flight Control HD komt naar de Mac App Store‘.

Vraag me af of ze de stap van (multi)touch naar point en click goed hebben kunnen maken.

Categorieën
Shortbits

FaceTime for mac

Het is zover, FaceTime heeft schijnbaar de plek van iChat overgenomen. Je kunt nu de beta van FaceTime downloaden en hiermee kun je naar andere macs, maar ook naar iPhone4’s en nieuwe iPod touches ‘facetimen’.

Ik ga het de komende tijd eens even goed gebruiken en later meer over mijn bevindingen schrijven hier. Wordt vervolgd…

Categorieën
Shortbits

Uitzending Gemist (beta)

Iedereen kent natuurlijk Uitzending Gemist wel, maar wist je al dat ze een iPad geoptimaliseerde website hebben? Alle uitzendingen op de nieuwe beta website kun je gewoon bekijken op je iPad.

De site draait helaas niet als webapp op je iPad als je de website op je homescreen plaatst. Wel krijg je een mooi icoontje als je de website op je homescreen plaatst. Wil je dus De Wereld Draait Door of Pauw en Witteman terugkijken kan dat ook gewoon lekker op de iPad.

Uitzending Gemist nu geoptimaliseerd voor de iPad

Ga naar Uitzending Gemist Beta

Categorieën
Shortbits

Due vs. NotifyMe 2

Je laptop heb je niet altijd bij de hand en staat niet altijd aan. Je iPhone daarentegen wel. Als aanvulling op Alarms voor Mac OS X gebruik ik daarom al een tijdje een iPhone-app om reminders in te stellen. Ik heb er twee aan de tand gevoeld, namelijk het simpele Due en het uitgebreidere NotifyMe 2.

Om met Due te beginnen; de app laat je reminders instellen zodat je op een bepaald tijdstip aan iets herinnerd wordt. ‘Overleg met Jantje’, ‘Pietje Puk terugbellen’ of ‘Vergeet X niet mee te nemen naar Hilversum’ zijn een paar van mijn favoriete reminders. Het voordeel is, net zoals bij Alarms, dat je niet meer de tijd in de gaten hoeft te houden en je je dus helemaal op datgene kan richten waar je mee bezig bent (werk, boek lezen, rustig uitslapen etc). Due doet dat lokaal. Dus via de interne api van de iPhone slaat Due reminders op en zo krijg je een standaard bericht als reminders. De app is erg helder en overzichtelijk en laat je niet verdwalen in opties, settings en andere poespas. Als extra functionaliteit biedt Due ook timers aan (handig voor het koken van een eitje of het houden van een powernap).

NotifyMe 2 biedt meer dan Due, maar tegelijkertijd is deze app dan ook iets moeilijker te bedienen en erg onoverzichtelijk. Bij een reminder kun je ineens tal van opties instellen, zoals bijvoorbeeld welke categorie, hoelang er gesnoozed kan gaan worden en of er een ‘pre-alert’ gegeven moet worden. Het grote voordeel voor mij van deze app is niet deze veelheid aan opties maar de mogelijkheid om je reminders in een online-dienst te kunnen instellen. De reminders worden namelijk ‘in-the-cloud’ opgeslagen.

De rustige interface van Due tegenover de drukke interface van NotifyMe 2

Na een week gebruik ben ik toch meer gecharmeerd van Due. Geen poespas en snel reminders instellen. Het voordeel van NotifyMe 2 dat je online je reminders kan instellen heb ik misschien 1 a 2 keer gebruikt. Niet echt een heel groot voordeel dus. Er is een goedkopere versie van NotifyMe 2 met enkel de optie voor lokale reminders, maar daar krijg je dan ook de minder heldere (maar wel uitgebreidere) interface bij.

Due – € 2,39 – Due in de iTunes Store
NotifyMe 2 – € 4,99 – NotifyMe 2 in de iTunes Store