Apptips voor je Mac, iPad en iPhone

Workflow: ook voor je gezondheidsdata

Deze knoppen zijn via de Workflow widget altijd maar 1 swipe bij me vandaan.

Ik gebruik de iOS app Workflow voor een aantal zaken maar het meeste gebruik ik het tegenwoordig om mijn waterinname te noteren. Niet dat dat enige gezondheidsvoordelen heeft maar het is wel fijn om te weten. En ik heb minder snacktrek als ik genoeg drink dus kom maar door met die sixpack. ?

Simpel een glas water noteren in je gezondsheidsdata.

Workflow heeft direct toegang tot de gezondheidsdata van je iPhone. En zo kun je via de Workflow widget die altijd binnen in handbereik is op je iPhone je waterinname doorgeven aan de Apple Health app.

Een ander handigheidje dat je kunt bouwen in Workflow is dat je een alert tevoorschijn kunt toveren met daarin hoeveel water je al gedronken hebt vandaag. Zo zorg ik ervoor dat ik mijn progressie naar 2 liter water drink op een dag in de gaten hou. Denk aan die sixpack! ?

Hou via een vrij invoerveld bij hoeveel ml water je hebt gedronken.
Links zie je water invoer door middel van een lijst en rechts zie je hoe je een alert tevoorschijn kunt toveren met de tussenstand van vandaag.

Geplaatst

in

door

Tags: