Apptips voor je Mac, iPad en iPhone

Yojimbo

Yojimbo is een applicatie waar je allerlei soorten gegevens in kunt bewaren. Ik gebruik het vooral voor notities, PDF-bestanden, wachtwoorden en serienummers. Door dit soort dingen altijd op 1 plek te bewaren kun je het snel weer terug vinden. Wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen en het hele spul is via MobileMe makkelijk te syncen met meerdere computers.

Dit vind ik dan ook de kracht van Yojimbo. Als ik een keer mijn computer formatteer of ik koop een nieuwe computer dan installeer ik als eerste Yojimbo en sync meteen met MobileMe. Zo heb ik al mijn wachtwoorden en serienummers direct beschikbaar op mijn nieuwe besturingssysteem. Notities en dingen die ik moet onthouden bewaar ik er ook in. Je kunt notities taggen en ze in mappen stoppen zodat je dossiers kunt aanleggen over van alles en nog wat. Digitale facturen bewaar ik ook in Yojimbo zodat ik ze bij de drie-maandelijkse administratie makkelijk kan terugvinden. Vanuit elk printscherm kun je makkelijk naar Yojimbo “printen” zodat er een PDF van datgene wat je wilde printen in Yojimbo staat.

Yojimbo – $ 39

Ps. Ik ben gestopt met het geven van cijfers aan apptips. Alles wat ik plaats is een tip, dus alles krijgt een ruime voldoende.


Geplaatst

in

door

Tags: