Apptips voor je Mac, iPad en iPhone

Alarms – Todo’s en reminders op macosx

Alarms is een hele fijne app als je lekker geconcentreerd door wil werken op je mac. De app verstopt zich in de menubar en met een druk op het icon schuift de app als het ware uit je menubar.

De app is een tijdlijn waarop je todo’s kunt plaatsen. De todo’s kunnen ook bestanden of url’s zijn die je op de tijdlijn sleept. Als de tijd van de todo is aangebroken wordt je erop gewezen doordat er een geluid klinkt en het icon gaat knipperen. Je kan nu je todo snoozen of meteen uitvoeren.

In mijn workflow past het geweldig omdat ik de klok uit mijn menubar heb gehaald. Zo heb je geen last van de tijd. Om op tijd aan iets herinnerd te worden gebruikte ik voor Alarms de app Pester, maar Alarms is veel makkelijker in te stellen, veel flexibeler en ziet er een stuk gelikter uit.

De app is heel goed naast een uitgebreidere todo-app (zoals Things, Omnifocus of The Hit List) te gebruiken. Ikzelf sleep taken vanuit Omnifocus naar Alarms om op tijd aan ze herinnerd te worden. Kortom; Alarms vormt een mooie aanvulling van je workflow. ’s Ochtends even instellen voor taken en afspraken en je hoofd is lekker leeg om aan de slag te gaan.

Nog een extra tip: Je kunt Alarms ook als ‘Timer’ gebruiken door op het icon te klikken en je muis naar beneden te bewegen. Zo stel je een bepaalde tijd in, waarna Alarms begint af te tellen. Erg handig om snel een timertje aan te zetten.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Alarms – Todo’s en reminders op macosx”

  1. […] Apptips App recensies voor iPhone, iPad en de Mac Skip to content HomeOver apptips ← Alarms – Todo’s en reminders op macosx […]