Apptips voor je Mac, iPad en iPhone

Due vs. NotifyMe 2

Je laptop heb je niet altijd bij de hand en staat niet altijd aan. Je iPhone daarentegen wel. Als aanvulling op Alarms voor Mac OS X gebruik ik daarom al een tijdje een iPhone-app om reminders in te stellen. Ik heb er twee aan de tand gevoeld, namelijk het simpele Due en het uitgebreidere NotifyMe 2.

Om met Due te beginnen; de app laat je reminders instellen zodat je op een bepaald tijdstip aan iets herinnerd wordt. ‘Overleg met Jantje’, ‘Pietje Puk terugbellen’ of ‘Vergeet X niet mee te nemen naar Hilversum’ zijn een paar van mijn favoriete reminders. Het voordeel is, net zoals bij Alarms, dat je niet meer de tijd in de gaten hoeft te houden en je je dus helemaal op datgene kan richten waar je mee bezig bent (werk, boek lezen, rustig uitslapen etc). Due doet dat lokaal. Dus via de interne api van de iPhone slaat Due reminders op en zo krijg je een standaard bericht als reminders. De app is erg helder en overzichtelijk en laat je niet verdwalen in opties, settings en andere poespas. Als extra functionaliteit biedt Due ook timers aan (handig voor het koken van een eitje of het houden van een powernap).

NotifyMe 2 biedt meer dan Due, maar tegelijkertijd is deze app dan ook iets moeilijker te bedienen en erg onoverzichtelijk. Bij een reminder kun je ineens tal van opties instellen, zoals bijvoorbeeld welke categorie, hoelang er gesnoozed kan gaan worden en of er een ‘pre-alert’ gegeven moet worden. Het grote voordeel voor mij van deze app is niet deze veelheid aan opties maar de mogelijkheid om je reminders in een online-dienst te kunnen instellen. De reminders worden namelijk ‘in-the-cloud’ opgeslagen.

De rustige interface van Due tegenover de drukke interface van NotifyMe 2

Na een week gebruik ben ik toch meer gecharmeerd van Due. Geen poespas en snel reminders instellen. Het voordeel van NotifyMe 2 dat je online je reminders kan instellen heb ik misschien 1 a 2 keer gebruikt. Niet echt een heel groot voordeel dus. Er is een goedkopere versie van NotifyMe 2 met enkel de optie voor lokale reminders, maar daar krijg je dan ook de minder heldere (maar wel uitgebreidere) interface bij.

Due – € 2,39 – Due in de iTunes Store
NotifyMe 2 – € 4,99 – NotifyMe 2 in de iTunes Store


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Due vs. NotifyMe 2”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Reinier Ladan, Thijs Weenk. Thijs Weenk heeft gezegd: @martijnhulst @boyvanamstel Ook leuk: RT @Reinier: Een nieuwe uitgebreide apptip over twee reminder-apps op de iphone http://bit.ly/9MLmZW […]